Hämeen Laaturemontin asentajat: KINGI® ei lipsu (E)

Samuel Nissilä, Joel Nissilä ja Terho Hirvasniemi istuvat aamupuurolla Hämeen Laaturemontin pitkän pöydän ääressä Kempeleessä. Nuoret miehet valmistautuvat päivän töihin. Tekeillä on yksi peltikatto reilun sadan kilometrin päässä pohjoisessa, toinen melkein saman matkan päässä etelässä.

Nämä asentajat ovat olleet ensimmäisiä, jotka ovat päässeet käyttämään KINGI® kateruuvia tositoimissa. Heillä on heti kärkeen kehitysehdotus mielessä.
– Ne ruuvilaatikot voisivat olla vaikka muovisia, jotta ne kestäisivät paremmin. Jos on märkää tai sataa vettä, pahvilaatikko vettyy ja ruuvit tulee pohjasta läpi, Terho toivoo.

Itse KINGI® kateruuvin porautuvuus saa asentajilta kiitosta.
– Hyvä ruuvi, tuumaa Samuel.
– KINGI® on parempi ruuvata kuin aikaisempi ruuvi. Sen pystyy kurkottamaan kauempaakin oikealle paikalle ilman että se lipsuu, Joel kertoo.
– KINGI® porautuu hyvin pellistä läpi ja on tarkempi. Aiempi ruuvi oli tylsempi, sitä piti painaa enemmän ja silti se saattoi lipsahtaa pellin pinnasta, Terho sanoo.
– Kyllä se harmittaa, jos ruuvi lipsahtaa. Varsinkin, jos johonkin hankalaan paikkaan asettelet pellin, rupeat ruuvaamaan ja sitten se ruuvi lipsahtaa. Yleensä pelti lähtee pois paikaltaan ja huonolla tuurilla se tippuu maahan saakka, Joel kuvaa lipsahtelevan ruuvin aiheuttamia harmeja.

Terho

Tavallista korkeampi kruunukanta on myös asentajien mieleen.
– Matala ruuvin kanta voi lipsahtaa asennusistukasta, jolloin akkuporakone saattaa kolahtaa pellin pintaan. KINGI® kateruuvin kanta on korkeampi, joten se pysyy napakasti asennusistukassa, Joel kertoo.
Kaikki kolhut ja naarmut ovat kattomiehistä tympeitä; ne kun pitää erikseen paikata tai vaihtaa pelti uuteen, mikä vie arvokasta työaikaa.
– Harja-, räystäs- ja päätylistojen kiinnittämisessä käytettiin ennen poraruuveja. Niiden tylsä kärki lipsahtaa helposti ja aiheuttaa katolle naarmuja, jotka pitää ehdottomasti paikkamaalata, Samuel kertoo.
– KINGI® ei lipsu, kiteyttävät asentajat yksimielisesti.

KINGI® kateruuvin tiheämmällä kierteellä on asentajien mielestä tiukat edut.
– Jos kaksi peltiä ruuvaa yhteen, KINGI® pitää ne tiukemmin yhdessä, Terho kertoo, ja jatkaa:
– Kingi ei myöskään korkkaa helposti; aiemmat kateruuvit suttasivat helpommin kiinnityksen loppuvaiheessa.
Jos kateruuvi suttaa lopussa eli pyörii tyhjää, se ei ole tiukasti ruoteessa kiinni, tietävät asentajat. Tällöin voimakkaammat tuulet tai lämpötilojen vaihtelut nostavat ruuvia ylös alustastaan eikä kiinnityskohta pysy enää vesitiiviinä.

Seuraavassa hetkessä tyhjäksi syödyt puurolautaset vilahtavat tiskikoneeseen ja asentajat työmaille. Paikallisilla pojilla on kiire korjaamaan kattoja.

Hämeen Laaturemontti